TERUG NAAR ALLE BLOGS

Mijn tips voor een geslaagde cakesmash

Van een vlekkeloze voorbereiding tot een platgemepte taart, hier lees je mijn tips voor een geslaagde cakesmash fotoshoot!

1. Boek op (de juiste) tijd

1. Boek je shoot op de juiste tijd en daarmee het juiste tijdstip.  

Je kunt je voorstellen dat het een verschil maakt wanneer je kleintje lekker uitgeslapen richting de studio komt of wanneer het bijna naptime is.. Houdt ook rekening met prikjes of spannende gebeurtenissen, tenslotte willen we alles doen voor een tof feestje!

2. Boek op tijd 
Om een mooi decor voor je prins of prinses voor te bereiden, is enige tijd wel prettig. Zo kan ik mijn creatieve brein een slinger geven.De foto’s worden vaak gebruikt voor de verjaardag en een eventuele uitnodiging, dus een maand voor de verjaardag smashen is geen overbodige luxe. De cake smash foto’s worden binnen een week geleverd, hetzelfde geldt voor de uitnodiging. Wil je die laten afdrukken, tel daar 3 dagen bij op! 

Ben je ietwat laat met boeken, het overkomt de beste, check dan hier de cakesmash settings die al voor je klaar staan 🙂 

2. De voorbereiding thuis

 Vaak weten ze in no time wat ze met die taart moeten doen, maar niet altijd. Sterker nog, soms weten ze niet wat ze met die geweldige taart voor hun neus moeten. Logisch, we slaan niet elke dag taarten kapot;). Als voorbereiding kun je oefenen om ze een paar keer een cupcake met hun handen te laten eten, eventueel met wat slagroom. Zo wennen ze aan de structuur en de viezigheid en kunnen ze tijdens de shoot volle bak aan de gang.

 

3.Handig om mee te nemen

3 Dit is handig om mee te nemen. Neem wat kleine snacks mee waar ze dol op zijn, zoals maischips of kleine koekjes. Dit lijkt misschien niet helemaal logisch als er een taart voor hun neus staat, maar dat is het niet. Want het kan voorkomen dat ze niet weten wat te doen.  Voor de foto’s kan het een redding zijn om iets mee te nemen wat ze lekker vinden. Dan stoppen we dat in de taart, wat geweldig werkt voor de afleiding. Iets te drinken en een (knuffel)speeltje om af en toe hun aandacht te krijgen is ook een goed plan! 

cakesmash wit groen

4. Planning is alles

Zoals al gezegd, het tijdstip is megabelangrijk, het liefst boek ik de shoot in de ochtend of net na hun slaapje overdag. Dan hebben ze de prikkels van de dag nog niet gehad of al een beetje kunnen verwerken. Maar wat ook belangrijk is, is jouw verdere planning van de dag. Plan die dag bij voorkeur geen verdere uitstapjes, ondanks dat je spruit het afgelopen jaar een enorme groei heeft doorgemaakt, blijft het nog steeds een kleintje en is het inspannend genoeg.

 

5. Stylish and fashionable or not

Kindje knuffelt met moeder tijdens de cakesmash

Je kleine duikt hopelijk volop in die taart.. en dat betekent viezigheid. Kom zelf niet in je mooiste kleding en bereid je voor dat je niet geheel vlekkeloos de studio zult verlaten. Je kleintje is de baas en als hij of zij bijv een knuffel nodig heeft♡, krijgen ze die!

6. Geniet!

Geniet en ontspan, na het moment van boeken kun je het loslaten en regel ik alles voor je. Het decor, de taart, de kleding, noem maar op en je hoeft er niet meer over na te denken. Mijn regelen van A tot Z zorgt ervoor dat jullie allemaal met een mooie ervaring naar huis gaan en jarenlang op de viering van deze mijlpaal kunnen terugkijken! 

Heb je nog niet geboekt en wil je dat graag doen? Stuur me dan via deze pagina een bericht!

Nieuwsgierig naar meer?

Waarom het vastleggen van je zwangerschap zo belangrijk is

Je zwangerschap is één van de mooiste en meest unieke ervaringen die je kunt hebben. En hoewel het een…