TERUG NAAR ALLE BLOGS

5 tips voor als je zelf babyfoto’s wilt maken

Net je baby geboren, dan wil je natuurlijk de mooiste foto’s om op terug te kijken. Mijn eerste tip is natuurlijk het boeken van een newbornshoot, niets kan op tegen een professional die weet wat hij of zij doet. Maarrrr, uiteraard deel ik ook tips om thuis zelf mooi babyfoto’s te maken!

Gapende baby newbornshoot

1. Chill

Zorg dat jullie beeb lekker relaxed is, je kunt de baby helpen door zelf ook relaxed te zijn. Baby’s houd je niet voor de gek, wanneer jij je niet top voelt of gestresst, voelen zij dat haarfijn aan. Na het badje of het flesje, schone luier is het een ideaal tijdstip om ontspannen foto’s te maken. Stop op tijd als je merkt dat jullie baby onrustig wordt.

2. Veiligheid

Zorg dat wanneer de baby bijv op bed ligt, dat er altijd iemand op armlengte afstand in de buurt is. Just to be sure!

3. Zorg voor een opgeruimd beeld

Dat betekent dat wanneer je rommeltjes opzij schuift, jij ze nog wel ziet, maar ze niet op de foto staan en daardoor een rustig beeld geven. Gebruik niet teveel kleuren in 1 foto, ikzelf ga voor max 2 kleuren plus een natuurlijk accent (houten ondervloer of jute later). Gebruik spulletjes in huis, bijv je eigen vloer of je bed (wel strak opmaken 😉 )

4. Licht

Maak de foto in een ruimte waar veel daglicht binnen komt, maar niet de felle zon. Vang het licht van het raam. Wanneer je dit op het gezichtje van de baby laat vallen, licht je precies uit waar je je ook op wil laten vallen in de foto. Maak ook eens een foto met tegenlicht.

5. Poseren

Een geposeerde newbonshoot is een vak apart, laat dat over aan de professionele fotograaf. Maar dat betekent niet dat je niet geposeerd kunt fotograferen. Leuke poses zijn bijv op bed (zorg voor een opgemaakt bed en bijv wit beddengoed), detailfoto’s van voetjes, lipjes, wimpertjes, you name it! Betrek baby’s broer/zus erbij en laat ze bijvoorbeeld samen op een fluffy deken liggen, terwijl jij erboven fotografeert. Laat de oudere broer/zus de baby zachtjes een kusje geven, vang die mooie momenten! Minder geposeerd? Denk dan eens aan een foto terwijl de baby in zijn bedje slaapt (genomen door de spijlen van de wieg) of foto’s wanneer het baby in het badje gaat (bijv door de deuropening genomen). Maak ook foto’s van de omgeving, het kamertje en accessoires van de babykamer. Deze zijn vaak met zorg uitgezocht. 

Nieuwsgierig naar meer?

Waarom het vastleggen van je zwangerschap zo belangrijk is

Je zwangerschap is één van de mooiste en meest unieke ervaringen die je kunt hebben. En hoewel het een…