Tips voor als je zelf in de bloesem wilt fotograferen!

Naar aanleiding van al jullie lieve berichten op de post dat de bloesemshoots niet doorgaan, heb ik besloten een blog te wijden aan tips waarmee je zelf de mooiste bloesemfoto’s kunt maken. Zodat je toch van deze prachtige momenten kunt genieten.

Ten eerste, zoek een mooie boomgaard die in bloei staat. Vraag toestemming om de kersen- appel- of perenboomgaard in te mogen. De boomgaarden zijn privé eigendom en men vindt het vaak geen probleem, maar vragen is wel zo netjes.. 

2. Ga fotograferen op het moment dat de bloesem in volle bloei staat. Wanneer de bloesem niet helemaal uit is, zal het bruin van de takken overheersen in je foto’s.  Ga je wanneer de bloesem op zijn mooist is, dan krijg je een heerlijke wilde bos met bloesem in je foto’s, dat is wat je wilt. 

3. Vermijd volle zon. Hoewel het weerbericht aankomende dagen vol zonnetjes staat, is het beter met bewolking te gaan fotograferen. De bewolking zorgt voor een mooi filter. Ga je toch in de volle zon fotograferen?  Laat dan de zon  van achter je model komen, zoals op onderstaande foto’s. Zo voorkom je samengeknepen ogen en harde schaduwen in het gezicht en krijg je mooi lichtrandje om je modelletje.

 

Uiteraard kun je natuurlijk ook een schaduw stukje opzoeken, al is dat in een boomgaard soms moeilijk te vinden. Bij de bloesemshoots hang ik meestal een groot laken op, maar dat is natuurlijk geen doen voor 1x. Wellicht brengt een schuurtje of een haag aan de zijkant van de boomgaard, zoals op deze foto, uitkomst. 

5. Plaats je liefste modelletjes zover mogelijk van de achtergrond, zodat de bloesem lekker wazig wordt. Fotografeer iets hoger dan je modelletjes zodat ze omhoog in de lens kijken, dan krijg je van die mooie licht inval in hun ogen. Zoek een stukje met hoog gras, zodat de voorgrond ook interessant wordt.

6. Een krukje, trapje of kistjes zijn altijd leuke items om toe te voegen. Ook bijv. een bellenblaas kan helpen de aandacht van de kids op 1 item te houden en het staat nog tof op de foto ook! 

  

7. Ben je al wat verder in fotograferen? Zet je diafragma zo wijd mogelijk open, je ISO zo laag mogelijk en speel met je sluitertijd. De sluitertijd zal iets hoger moeten als de zon fel is, maar dat is een beetje uitproberen… Hou je sluitertijd op minimaal 1/ 200e.

De laatste en belangrijkste tip! Degene die bij mij een minishoot hebben gedaan weten hoe het gaat, doe gek! Slaak gilletjes, zeg dat je ze wel even helpt met een kietelsessie of ik-kom-jeeeee-pakken!, oehoeeee, springen, dansen, rennen, omkopen het kan allemaal. Maken jullie er een feestje van nu ik dat niet kan? Dan neem ik die taak volgend jaar graag weer over♡♡

Liefs Aman x

PS.. inspiratie foto’s voor kids nodig? Kijk dan even hier!

Menu