Tips voor als je zelf babyfoto’s wilt maken!

Met de persconferentie van 21 april is het duidelijk dat er voorlopig geen newbornshoots gedaan kunnen worden. Ik hoop dat ik na 20 mei aanstaande weer beebs in mijn studio kan ontvangen, waarschijnlijk met beschermingsmaatregelen. Maar… tot die tijd help ik jou met deze tips om thuis zelf mooi babyfoto’s te maken!

1.Chill
Zorg dat jullie beeb lekker relaxed is, je kunt de baby helpen door zelf ook relaxed te zijn. Baby’s houd je niet voor de gek, wanneer jij je niet top voelt of gestresst, voelen zij dat haarfijn aan. Na het badje of het flesje, schone luier is het een ideaal tijdstip om ontspannen foto’s te maken. Stop op tijd als je merkt dat jullie baby onrustig wordt.

2. Veiligheid
Zorg dat wanneer de baby bijv op bed ligt, dat er altijd iemand op armlengte afstand in de buurt is. Just to be sure!

3. Zorg voor een opgeruimd beeld.
Dat betekent dat wanneer je rommeltjes opzij schuift, jij ze nog wel ziet, maar ze niet op de foto staan en daardoor een rustig beeld geven. Gebruik niet teveel kleuren in 1 foto, ikzelf ga voor max 2 kleuren plus een natuurlijk accent (houten ondervloer of jute later). Gebruik spulletjes in huis, bijv je eigen vloer of je bed (wel strak opmaken 😉 )

4. Licht
Maak de foto in een ruimte waar veel daglicht binnen komt, maar niet de felle zon. Vang het licht van het raam. Wanneer je dit op het gezichtje van de baby laat vallen, licht je precies uit waar je je ook op wil laten vallen in de foto. Maak ook eens een foto met tegenlicht.

 

5. Poseren
Een geposeerde newbonshoot is een vak apart, laat dat over aan de professionele fotograaf. Maar dat betekent niet dat je niet geposeerd kunt fotograferen. Leuke poses zijn bijv op bed (zorg voor een opgemaakt bed en bijv wit beddengoed), detailfoto’s van voetjes, lipjes, wimpertjes, you name it! Betrek baby’s broer/zus erbij en laat ze bijvoorbeeld samen op een fluffy deken liggen, terwijl jij erboven fotografeert. Laat de oudere broer/zus de baby zachtjes een kusje geven, vang die mooie momenten! Minder geposeerd? Denk dan eens aan een foto terwijl de baby in zijn bedje slaapt (genomen door de spijlen van de wieg) of foto’s wanneer het baby in het badje gaat (bijv door de deuropening genomen). Maak ook foto’s van de omgeving, het kamertje en accessoires van de babykamer. Deze zijn vaak met zorg uitgezocht. 

    

7. Fotografeer jij op manuele stand?  Zet je diafragma zo wijd mogelijk open, sluitertijd niet lager dan 1.150e en kom je lichte tekort, dan vul je dat met je ISO aan. 

De laatste en belangrijkste tip!  Geniet met volle teugen, voor je het weet zijn ze alweer veranderd♡♡

Liefs Aman x

PS.. mijn newbornfoto’s vind je hier, doe gerust inspiratie op!

Menu